Arnold House School.

Arnold House School is in a conservation area and has been extended many times since it was founded in 1905. Extending into the attic space was necessary to accommodate the expanding number of pupils; however the Planning Officer insisted this was done as sensitively as possible. The result is a frameless glass link connecting the two buildings.

project details

  • The glass link follows the roof line of the original building and is cut into the wall of the newer extension to permit the flow from one to the other.
  • The double glazed panels are structurally bonded together and supported on a laminated glass beam spanning between the buildings.
  • Uninterrupted views and an abundance of natural light make the experience of going from one classroom to another life-affirming for the pupils.
  • The glass link also acts a light well for the staircase, providing light deep into corridors of the floors below.

rural project overview

Marianne Davys Architects

St Johns Wood, London

2011

George Sharman

before and after