Sumatra Road.

In 2014, we adapted this West Hampstead townhouse to create a living and dining area that was perfectly aligned to the family’s contemporary lifestyle. By extending sideways and opening up the rear of the house, this spectacular yet functional space allows life to flow uninterrupted from inside to outside.

project details

  • Two sets of bi-fold doors with a flush threshold allow the whole back of the house to be open.
  • The side return is formed with a glass extension, made up of frameless vertical and horizontal high performance glazing.
  • To offer privacy and a space to hang artwork, a solid wall is integrated within the structural glass.
  • Neutral grey powder coating is added to the framework surrounding the doors, in order to minimise impact and blend with the finishes. 

rural project overview

Walters & Cohen

West Hampstead

2014

George Sharman