Windsor.

The tall glass atrium transforms this three-storey townhouse in Windsor and provides a vital connection with the outside from most parts of the home. The existing wall at the rear of the property was removed at ground and first floor level and the glass extension reveals the kitchen and living room, which now become an interconnected space for everyone to enjoy.

project details

  • The glass atrium is 7.5 metre high and extends out from the building line by 1.5 metres.
  • The extension features a structural glass roof and a glass wall at the back that incorporates an electrically operated PureGlaze window for ventilation.
  • The seating area at the rear of the kitchen benefits from a 4 pane Sky-Frame sliding door, which opens out onto the tiled courtyard.
  • The main glass wall is bonded to and restrained by small horizontal steels concealed behind the joints in the glass.

rural project overview

David Herbert Architects

Windsor

2012

George Sharman